Kulturel krisehjælp mod Corona-kedsomhed

Live-streaming af den populære familieforestilling Mustafas Kiosk 

(Pressemeddelelse 14. april 2020)

I krisens første uge live-streamede Teater Fantast forestillinger fra et tomt teater med kæmpe succes.

Fra at skulle have 2000 publikummer på besøg i teatret til den udsolgte forestilling Lille Frø (baseret på bogen af samme navn af Jakob Martin Strid) fik vi over 25.000 tilskuere, der alle så med fra stuerne rundt omkring i hele landet. Selvom der umiddelbart efter live-stream forestillingen var larmende stille i den tomme teatersal, blev der forbavsende travlt på teatrets sociale medier. Vi modtog sjove og rørende videoer, billeder og beskeder fra et væld af familier, og på den måde gennemgik vores interaktionen med vores publikum en total forandring; fra den sædvanlige applaus i salen til en digital og håndgribelig deltagelse (se vedhæftede billeder tilsendt af publikum).

Behovet for at være sammen om en fælles oplevelse var tydelig; et behov som teatret med sin ‘her og nu’ kvalitet særligt godt udfylder. Dette valgte vi at understrege ved at forestillingen kun var tilgængelige live og efterfølgende blev slettet. Vi var de første til at live-streame teater og vi oplevede en masse dejlig opbakning og interesse, både fra publikum og presse. 

Krisen bliver ved, men det gør vi også! 

Nu er vi gået ind i krisens 5. lock-down uge. Det er blevet hverdag for alle og der er ikke nogen nyhed i det mere. Det er hårdt for de fleste og det skal ikke være en hemmelighed, at det også er hårdt at være et lille ustøttet turneteater. Der er stadig ikke kommet en hjælpepakke, der hjælper os med de ca. 350.000, vi har mistet i omsætning i den måned der er gået. Fremtiden er usikker og vi ved ikke, om vores teater kan overleve krisen. Men at vi mennesker har behov for fællesskab, bliver mere og mere tydeligt, og at det fællesskab rigtig godt kan skabes rundt om kunst og kultur, fremstår også tydeligt.

Mere Teater

Vores publikum har efterspurgt at vi skulle live-streame vores anden forestilling; nemlig Mustafas Kiosk, ligeledes baseret på en Jakob Martin Strid bog. Den er set af over 50.000 publikummer ude i den virkelige verden i “gamle dage”, inden corona og forsamlingsforbud. Så den er der rigtig mange der kender, ligesom bogen i sig selv også er meget populær. Så nu vil vi sætte den op og håber, at vi dermed kan løfte både vores eget og publikums humør; om de er startet i skole, forsat hjemmeskoler eller om det er hele familien, der trænger til en fælles oplevelse. Vi trænger ihvertfald til at skabe og dele noget.

Teater Fantast består at skuespillerne Ditte Ylva Olsen og Stine Q Pagh, som udover at have drevet teatret sammen i over 10 år, også er gamle barndomsvenner. På scenen i Mustafas Kiosk medvirker derudover skuespiller Mads Korsgaard. Zangenberg Teater har på ægte solidarisk vis stillet lokaler gratis til rådighed. Bag livestreaming står CPH LIVE. Alle sundhedsmyndighedernes forholdsregler følges selvfølgelig til punkt og prikke. 

Selvom der ikke er meget nyhed i det, så er der et ønske om at holde ud, og holde modet oppe. Både hos os selv og dem, der vil dele oplevelsen med os. Og vi håber I vil hjælpe os med at få dette budskabet om live-stream teater ud. Ligesom første live-streaminger er det gratis at se med, men man er velkommen til at støtte via mobilepay (371177), eller ved at købe billetter til de ekstra støtte-forestillinger Teater Fantast spiller på Zangenberg Teater, Pilestrædet i KBH K i efteråret. 

LIVESTREAM AF MUSTAFAS KIOSK

Hvad og hvornår:

MUSTAFAS KIOSK -en strid teaterkoncert. 

For de 4-10 årige og deres voksne (OBS uegnet under 4 år) 

Fredag d.17 april kl.10.30 og lørdag d.18 april kl. 10.30.

Link til Livestreams: https://www.facebook.com/teaterfantast/live/

Man kan finde os på facebook, youtube eller på vores hjemmeside www.teaterfantast.dk

Vedhæftet pressemateriale:

Bonus-video om Kulturpolitik: ‘No Joy’

Se en lille ‘behind the scenes’ video med en af skuespillerne fra forestillingen Lille Frø (Mor Frø) og hør hvad den tænker om landets kulturpolitik. 

Billeder af ‘Far med Farver’
Publikums indsendte fotos Inspireret fra Livestreamingen af af Lille Frø (der er indhentet tilladelse til brug).

Billede af karaktererne fra Mustafas Kiosk
Fotograf Rumle Skafte 

Billetter til Mustafas Kiosk på Zangenberg i september:

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/88068

Billetter til Lille Frø på Zangenberg i september:

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/88067

Læs mere om Mustafas Kiosk her:

https://teaterfantast.dk/forestillinger/mustafas-kiosk/

Kontakt:  teaterfantast@gmail.com 

Fantast_logo_bund-black