Med lov skal man vand tygge

Mennesker har altid skabt love og regler. Og der kommer flere nye regler til, år for år. Men hvad er regler og love i virkeligheden for en størrelse? Teater Fantast sætter tendensen under lup og gransker dem med et åbent og kunstnerisk sind.

Teater-Fantast-logo-04

“Man er fri, når man er i stand til at elske de love, ens tilværelse er underkastet” – Karen Blixen

I 2010 blev der i Danmark vedtaget 3,7 nye love om dagen. Tendensen er, at der i Danmark bliver vedtaget flere og flere regler, som årene går. Men hvor stammer behovet for regler og love fra? Hvilke mekanismer driver os til at regulere, forbyde og påbyde? Og hvordan påvirker lovgivning, eller lovbrud, det enkelte menneske?

Med plads til både poetiske viser om at være offer for loven, absurde sketches om selvmodsigende love, popsange om trafiklys og påbud fra andelsforeningens kørestolsbruger, tager Teater Fantast en tidløs tematik under behandling – med afsæt i samtiden og rødder i revytraditionen.

Forestillingen bygger på kreative, skarpe og samfundsrelevante tekstbidrag fra en mangfoldig skare af litterære personligheder, som f.eks. forfatter Stine Pilgaard, digter og provokatør Keith Lohse, og mange flere. Sammen med komponist Kenneth Thordal, musiker Henrik Sundh samt scenograf Johan Kølkjær og instruktør Frede Gulbrandsen, sætter vi musik og ‘strøm’ til disse tekster, som vækkes til live gennem et musikalsk og scenisk udtryk.

Med Lov Skal Man Vand Tygge havde premiere i 2013.

med-lov-collage

Credits

Medvirkende på scenen: Skuespillere Ditte Ylva Olsen & Stine Q. Pagh, og musikere Kenneth Thordal & Henrik Sundh
Instruktør: Frede Gulbrandsen
Komponist: Kenneth Thordal
Scenograf: Johan Kølkjær
Instruktørassistent: Brian Funk Boldemann
Rekvisitør: Anja Karottki

I revytraditionens navn har Teater Fantast valgt at invitere en mangfoldig skare af litterære personligheder til at komme med tekstbidrag, der udgør forestillingens grundstof:

Tekstbidrag:
Digter, Ursula Andkjær Olsen
Rapper, Per Uldal
Forfatter, Stine Pilgaard
Digter og provokatør, Keith Lohse
Dramatiker, Mei Oulund Ipsen
Journalist: Mikkel Skov Petersen
Dramatiker: Kasper Hoff
Digter og poetryslammer: Tanja Truelsen
Digter: Claus Høxbroe

Forestillingen er støttet af:
Kunstrådets Musikdramatiske Udvalg. KODA Musikdramatik, Statens Kunstfond.

Med lov skal man vand tygge

Vi turnerer ikke med denne forestilling i øjeblikket. Hvis du godt kunne tænke dig at høre mere om forestillingen eller har andre spørgsmål, kan du tage kontakt til os her:

Fantast_logo_bund-beige