lonlig-tekst-titel
lonligt-collage-bg-papir2
Teater-Fantast-logo-03

'Lønlig Iblandt Os De Går', et moderne juleeventyr  om to hjemløse, der fejrer jul i en baggård.

Det er juleaften. Lige inden julemiddagen. En forfrossen narkoman tripper af julelængsel mellem skraldespandene og overrasker en alkoholiseret posedame, der har søgt tilflugt fra julen. De to hjemløse er begge sat udenfor julen med al dens familiehygge, gaveræs og overflod af mad. De har beskidt tøj på og sår på sjælen. Kan håbets mirakel og julefreden indfinde sig i den fattigste afkrog i en baggård på Vesterbro?

Forestillingens dialog er bygget op udelukkende af linjer fra julesalme- og sange og tager fat i temaerne næstekærlighed og traditioner.

Lønlig Iblandt Os De Går havde premiere i 2010.

Lamp_V04
Typo_cutout
lonlig-gallery1
lonlig-gallery2
lonlig-gallery3

Teaser

Jul, som de fleste ikke kender den. Oplev er et moderne og socialrealistisk juleeventyr om julesangene, som vi så let kan få i den gale hals.

” … som en moderne juleberetning – opfattede jeg stykket. I de 60 minutter stykket varede formåede de to unge skuespillere, at holde publikums opmærksomhed tændt hvert et sekund … imponerende, at både skuespiller og teaterstykke kan bære citater fra ende til anden uden at blive fjernt og få karakter af opremsning.”

– Asser Skude, sognepræst og formand for “Gjaestebud”, læs hele anmeldelsen på Udenfor.dk.

“Skuespillerne er virkelige dygtige, skræmmende – gode. Et stykke, der fortæller om hvordan det er at være hjemløs, uden der bliver lagt op til at man skal have ondt af dem, hvilket jeg havde frygtet.”

– Kulturkongen, 4 stjerner, læs hele anmeldelsen på Kulturkongen.dk.

“Det er et genialt træk at dekonstruere julens sange og lade julens absolutte tabere fremføre dem på en ny og overraskende måde. Pludseligt giver sætningen ‘jeg så julemanden kysse mor’ en hel anden mening, når den kobles med MC Einars ‘kontant eller på konto?’…”

– Folkeskolen, læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk.

Credits

Manuskript: Teater Fantast
På scenen: Ditte Ylva Olsen og Stine Q. Pagh
Lyddesign: Caspar Haarløv
Instruktion: Mads M. Nielsen
Instruktørassistent: Billie Joy Alexander
Scenografi: Louise Luise Midtgaard og Teater Fantast
Lysdesign: Turpin Djurhuus
Hørespil: Johannes Lassen, Line Bruun, Jon Lange, Mads M. Nielsen, Ditte Ylva Olsen, Stine Q. Pagh, Inga Andersen Haarløv og Eddie Hemsley Skat-Rørdam.

Tak til:
Kirkens Korshær, Krist Kirken, Givrum.nu, MariaTjenesten, HusForbi, Statens Kunstråd, Tuborgfondet, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, Vesterbro Lokaludvalg, Basement, Rafael Borges, folketeatret.dk, Amar Bio, SoupaNatural, SuperTusch, Voodoo Bug Studio, Eva Præstiin, Kristine Hamann Rasmussen, Kristina Vildersbøll, Tilde Hurup-Hansen, Sissel Pagh, Sandra Theresa Buch, Steffen Sommerstedt, Niels Andersen, Birthe Blåberg Jakobsen, Suzanne Jacobsen, Katrine Breidal, Morten Droob, Steen Larsen, David Bjergsø, Louise Krarup, Julie Popp, Anne Grete Pagh, Grøn Jul, Carsten Mørch-Bentzen, Karen Albertsen, Nicolai Jæpelt, Gustav Nikolaj Olsen og Anders Krogh.

Lønlig iblandt os de går

Vi turnerer ikke med denne forestilling i øjeblikket. Hvis du godt kunne tænke dig at høre mere om forestillingen eller har andre spørgsmål, kan du tage kontakt til os her:

Fantast_logo_bund-red